Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Berber ve kuaförlerin çalışma saatine bayram esnekliği

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan berber ve kuaförlerin mesleki oda kararı ile Pazar günleri işyeri açmadıklarını ve bu denetimin zabıta birimlerince yapıldığını söyledi.

        Bayram istisnası

        Bayramların Anadolu halkı için önemli olduğunu bu vesile ile oluşan geleneklerin bulunduğunu bunlardan birinin de bayram öncesi insanların saç tıraşı olması gibi bir alışkanlığın bulunduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Bayramlar birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve paylaşmanın birer vesiledir. Özü bireyler arasında dostlukların kurulması, küskünlüklerin giderilmesidir. Bayramda en güzel elbiseler giyinilir ve temiz olmaya özen gösterilir. Bu vesile ile bayram öncesi berberlerde bir yoğunluk yaşanır. Genelde çalışma saatleri mesleki oda tarafından belirlenen berber ve kuaförler geçtiğimiz Pazar işyerini açmalarına izin verilmiştir. Aynı şekilde hafta içerisinde saat:22.00 kapatılması gereken berber ve kuaförler bayram tıraşı vesile ile saat sınırlaması kaldırılmıştır. Özellikle teravi sonrası tıraş olmak isteyenler bulunmaktadır. Belediye olarak bizde bu güzel geleneğin devamı ve vatandaşların talebi üzerine bayram gününe kadar gece zabıta ekiplerimizce çalışma saatinde esneklik sağlanmıştır" dedi.

        Özellikle teravi sonrası tıraş olmak isteyenler

        Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, berber ve kuaförlerde mesleki oda ile birlikte genel temizlik, kullanılan malzemelerin temizliği gibi konularda denetim yaptıklarını hatırlatarak, iyi bayram dilekleri temennisin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

        (AÖ-Y)

        23.06.2017 13:36:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler