Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'ye bayram tatilinde turist yağdı

        - Tomara, Limni ve Karaca'yı 14 bin 524 kişi ziyaret etti

        - Tabiat parklarını 11 bin 329 kişi ziyaret etti

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de hafta sonu tatiliyle birleşen 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ücretsiz olan tabiat parkları ile dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasını yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret etti.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi marifetiyle başta yol olmak üzere peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılan tabiat parkları vatandaşların serinlemek için ilk durağı oldu.

        Özel müteşebbisler tarafından işletilen ve Ramazan bayramında Bakan Veysel Eroğlu'nun talimatıyla 3 gün boyunca ücretsiz giriş yapılabilen Tomara Şelalesi Tabiat Parkına 5 bin 865, Limni Gölü Tabiat Parkına ise 5 bin 464 kişi giriş yaptı.

        Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırlarındaki Tomara Şelalesi Tabiat Parkında yapılan ve farkındalık oluşması için yapılan cam seyir terasını görmeye gelen binlerce kişi zihin ve ruh yorgunluğunu yok eden şırıl şırıl akan su sesiyle dinlenirken Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı ise kuş sesleri arasında serin havanın tadını çıkarıp stres atmak ve dünyanın en lezzetli işlenmemiş etinin tadına bakmak isteyenlerin mekanı oldu.

        Yetkililer bu sezon özellikle Tomara Şelalesi Tabiat Parkında ziyaretçi sayısının önceki yıllara göre kat be kat artmasını beklediklerini, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin parlayan yıldızı olacak tesisin işletmecisinin de kaliteli hizmet sunduğunu söyledi.

        Limni Gölü Tabiat Parkının ise özellikle Arap turistler tarafından tercih edildiğini kaydeden yetkililer, yatırımların devam edeceğini vurguladı.

        1. Derece Doğal Sit alanı olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı bin 380 metre rakımda ve 66,3 dekar alanı kaplarken, Zigana dağı eteklerinde 2 bin 25 metre rakımdaki Limni Gölü Tabiat Parkı ise 720 dekar alana sahip.

        İl Özel İdaresi tarafından işletilen dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasını ise tatil süresince 3 bin 195 kişi ziyaret etti. Erime sonucu oluşan mağaraların en büyük ve en güzel örneklerinden birisi olarak kabul edilen doğa harikası Karaca Mağarasını 15 Kasım tarihine kadar onbinlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

        (RE-ÖS-Y)

        28.06.2017 15:09:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler