Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gürcüler, 'Biz bize' etkinliğinde buluştu

        (Fotoğraflı)

        Süleyman Özaydın

        BALIKESİR (İHA) - Manyas'ın kırsal Cumhuriyet Mahallesinde bu yıl 8.si gerçekleştirilen etkinlikte Gürcü vatandaşlar bir araya geldi.

        Kırsal Cumhuriyet Mahallesinde geleneksel Çwen çwena (Biz bize) ve bişi (lokma) gününün bu yıl 8.'si yapıldı. Mahallenin kullanılmayan okulunun bahçesinde yapılan etkinliğe Cumhuriyet Mahallesi ile mahallede doğup büyüyen daha sonra yaşamlarını mahalle dışında sürdüren vatandaşlar ve çevre illerdeki gürcü vatandaşlar katıldı. Etkinliğin yapıldığı alanda pişirilen bişiler konuklara ve mahalle halkına ikram edildi. Cumhuriyet Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Salim Ülkü'nün açılış konuşması ile başlayan eğlenceler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.Gece boyunca yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler ile halay çeken Gürcüler, yöresel el işleri ve yiyeceklerin satışa sunulduğu bir kermes düzenlediler.

        (SÖ-BD)

        28.06.2017 15:44:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler