Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir boya sandığıyla 10 çocuk büyüttü

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da 50 yıldır boyacılık yapan Vahit Çetin, bir boya sandığıyla 10 çocuğunu büyüttü.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesi Cevat Paşa Mahallesi Hz. Süleyman Caddesi'ne her sabah kurduğu boyacı sandığı ile müşteri beklediğini dile getiren Vahit Çetin, "Bu iş benim mesleğim ve bu işi severek yapıyorum. Her gün ayakkabı sandığının başında sabırla müşteri bekliyorum. İş olursa çalışıyoruz, olmazsa eve erken gidiyoruz. 50 yılımı verdim bu mesleğe, bu meslek sayesinde 10 çocuğumu büyüttüm. Türkiye'nin ünlü isimlerinin ayakkabılarını bile boyadım. İbrahim Tatlıses, Behçet Cantürk, Uğur Dündar gibi ünlü isimlerin ayakkabılarını bile boyadım. Siftah etmeden eve gittiğimiz günlerde, 45-50 TL kazandığım günlerde oluyor" dedi.

        Yüzbinlerce ayakkabı boyattı

        50 yıl boyunca yüz binlerce ayakkabı boyattığını belirten Çetin, "Buradan kazandığım parayla hayatımızı idame ettirdik. Bu boya sandığı ile çocuklarımın bir kaçını evlendirdim. Ancak çocuklarım işsiz onlar için iş arıyorum ama bulamıyorum. Çocuklarım için devletten yardım talebinde bulunuyorum" diye konuştu.

        (İHA-MP-Y)

        02.07.2017 13:17:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler