Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Piknikçiler alabalık tesislerine rağbet gösterdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Siirt'te bunalan vatandaşlar, Şirvan ilçesi Taşlı ve İncekaya köyleri yakınlarında dağların zirvesinde yer alan alabalık üretim tesislerinde soluğu aldı.

        Şehir merkezine 40-50 kilometre uzaklıkta, yüksek tepelerin zirvesinden akan tatlı suyun üzerinde bulunan alabalık tesisi, bulunduğu konumun itibariyle hem yemyeşil hem de şehir merkezine oranla en az 10-12 derece daha serin. İbrahim Toskaya adlı köylü, buraya gelen vatandaşların serin havanın keyfini çıkardığı gibi köz ateşin üzerinde balık ziyafeti çektiğini söyledi.

        Terör olayların bitmesiyle buraların daha da güvenli hale geleceğini aktaran Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah ise Şirvan ve Eruh'ta yüzyıllardır boşa akıp giden suyun değerlendirilmesi gerektiğini, şehirden bunalan vatandaşların gidebileceği en ideal piknik alanlarının bu bölgeler olduğunu söyledi.

        (MND-MP-Y)

        02.07.2017 18:02:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler