Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Halil Başer: Aizanoi Antik Kenti Turizm merkezi olma yolunda

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti'nin turizm merkezi olması için çalışmalar hız kazandı.

        Zeus Tapınağı, 15 bin seyirci kapasiteli antik tiyatro, dünyanın bilinen ilk borsa binası, 5 adet antik köprü ve sütunlu caddeyi içinde barındıran Aizanoi Antik Kenti bölgede turizm alanında gerekli yatırımların yapılmasıyla ekonomik ve ticari açıdan oldukça katkı sağlamaya aday. Son dönemde bölgede yapılan köprü onarım ve devam eden kazı çalışmalar ilçe halkında heyecana yol açtı.

        Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, ''Tabiat Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürümüz Yalçın Kurt ve Genel Müdür Yardımcımız Melik Ayaz Aizanoi Antik kentimizin Turizme kazandırılması için resterasyon, çevre sağlıklaştırması, penkalas projesi, kazı ve ören yerlerinin daha verimli hale getirilmesi ve Aizanoi Antik Kentimizin Turizm merkezi olması için gereken çalışmaların planlanması için ilçemize geldi. Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardıcımız, Kaymakamımız, Kazı Başkanımız, Müze Müdürümüz, Röleve ve Anıtlar Müdürümüz, Belediyemiz, Aizanoi Kazı Ekibi ile birlikte çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Aizanoi Antik Kentimizin en kısa zamanda hak ettiği yere gelmesi için atılan önemli adımların heyecanını yaşadık. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim''ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

        03.07.2017 11:33:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler