Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkanlar Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş, Çavdarhisar ve Aslanapa belediye başkanları, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı.

        Tarihi Kentler Birliği Eskisehir Bölge Toplantısı, 48 belediye başkanı ve çok sayıda belediye temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilirken Kütahya'dan Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut ve Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar katıldı.

        Toplantı'da bölgenin önemine vurgu yapıldı. Anadolu'ya hakim olmanın anahtarının bu bölge olduğu, Helenistik dönemden itibaren bölgeye Frigya denmesinin sebebinin Frig Kralı olduğu vurgusu yapıldı. Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu elde edilen bulgulara da değinilen toplantıda bu örneklerin eşine rastlanmayacak kadar özel olduğuna dikkat çekildi. (YD-EFE)

        03.07.2017 12:29:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler