Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçaabat Festivale hazır

        TRABZON (İHA) - Akçaabat Belediyesince düzenlenen, bölgenin en büyük festivallerinden biri olan ve uluslararası kimliğe sahip, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin bu yıl 27. si düzenlenecek.

        20-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazırlıklarının büyük bir bölümü tamamladı. Festivale yurtdışından; Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan ile yurtiçinden İstanbul, Bursa, Gaziantep, Artvin, Silifke-Mersin, Gaziemir-İzmir yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacak. Festival kapsamında voleybol ve sokak basketbolu turnuvaları, sergiler, yelken gösterileri ve yöresel etkinlikler düzenlenecek.

        20 Temmuz Perşembe günü Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği düzenlenecek, 21-22-23 Temmuz günleri şehir merkezinde yapılacak etkinlikler, yurtiçi ve yurtdışından Akçaabat'a gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile start alıp, sahilde kemençe, davul-zurna eşliğinde büyük horon halkası ile devam edecek.

        (BK-ÖS-Y)

        03.07.2017 12:34:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler