Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        40 Kültür Karıncası Niğde'yi tanıyacak

        - Öğrenciler Niğde'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyıp, tanıtacak

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat merkezi tarafından hazırlanan 'Niğde'nin Tarihi ve Kültür Karıncaları' projesi başladı. Proje kapsamında Niğdeli 40 öğrenci, 20 rehber eğitmen tarafından 1 hafta boyunca Niğde'nin kültürü ve tarihini öğrenecek. Projenin amacı ise Niğde'nin tarihi yapılarını ve kültürel eserlerini tanıma akranları ile işbirliği içerisinde gurup çalışmalarına katılma, üretme, keşfetme gibi beceriler edinecekler.

        'Niğde'nin Tarihi ve Kültür Karıncaları' projesinin açılış töreni düzenlendi. Proje yürütücüsü Türkçe öğretmeni Eser Kahraman tarafından hazırlanan proje kapsamında 40 öğrenci için tarihi yerler ve kültürel faaliyetler anlatılacak. 1 hafta sürecek eğitimde öğrencilere ayrıca yöre düğünleri ve spor faaliyetleri de yaptırılacak.

        Proje açılış töreninde konuşan Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat merkezi Müdürü İsa Aliç, öğrencilere dokunup onların fikirlerini anlamak gerektiğini vurguladı.

        Aliç konuşmasında, şunları söyledi;''Niğde Bilim ve Sanat Merkezi olarak 3 yıldır TUBİTAK projeleri yapmaktayız. 2015 yılında 'robotlarla bilimi öğreniyorum', 2016 yılında 'doğanın sanatla stemi' bu yıl ise 'Tarih ve kültür karıncaları' projesi gerçekleştirmiş oluyoruz. Her zaman önceliğimiz ulaşamayan tarihi ve kültürel değerlere bilimsel çalışmalara ulaşmayan öğrencilerimize ulaşıp onların bu avantajlardan yararlanmalarını sağlamalıyız. Çünkü imkan ve şartlar sağlandığında her öğrencini ne kadar üretken ne kadar çalışkan ve ne kadar başarılı olacağını bilmekteyiz. Öğrencilerimize dokunup onlarında bir şeyler yapabileceğini hissetmeliyiz. Niğde'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacak, araştırmacılığı öğreneceksiniz ve arkadaşlarınıza anlatıp tanıtacaksınız.''

        Proje açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer, TUBİTAK Yetkilisi Prof. Dr. Kadir Tektaş ve öğrenciler katıldı.

        (YE-AÖ-Y)

        03.07.2017 14:46:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler