Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çumra MYO'da 'misk adaçayı' hasadı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Çumra Meslek Yüksekokulu (MYO) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü tarafından yetiştirilen misk adaçayının hasadı gerçekleştirildi.

        Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eray Tulukcu, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye özgü olan 'misk adaçayı' çiçeklerinin, bazı Avrupa ülkelerinde parfüm yapımında kullanıldığını, Türkiye'de ise çiçek ve yapraklarının çay olarak içildiğini ifade etti. Kurak şartlara dayanıklılığıyla bilinen bitki türünün, MYO üretim sahasında, Mayıs 2016'da ekildiğini aktaran Doç. Dr. Tulukcu, özellik olarak ilk yıl çiçek açmayan adaçayı türünün, ikinci yılı Haziran ayında çiçeklendiğini ve hasadının gerçekleştirildiğini anlattı.

        MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akbulut ise, bir dekarlık alandan elde edilen yaklaşık 2 ton yaş misk adaçayının, kurutma ve paketlenmesinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü tarafından yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Akbulut, bölümde, tıbbi ve aromatik özelliğe sahip çok sayıda bitki üzerine çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

        (İHA-FM-Y)

        03.07.2017 17:37:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler