Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deniz altında canlı rezervinin arttırılması

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Sarıkayalı

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde "Deniz altında canlı rezervinin arttırılması" projesi, ilk yapay resif bloklarının batırılmasıyla hayata başladı.

        Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortaklığında yürütülen "Deniz altında canlı rezervinin arttırılması" projesi ile çölleşmiş deniz tabanında balıkların üreyip barınabileceği bir bölge oluşturulması amaçlanıyor.

        Proje kapsamında 30 metre derinlikten başlayarak çeşitli kademelere 200 adet yapay resif bloğu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu gözetiminde batırıldı.

        (SÇ)

        04.07.2017 13:16:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler