Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıoğlan ve Melikgazi kardeş belediyeler oldu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını açıkladı.

        Melikgazi Belediyesi olarak Malatya Yeşilyurt, Bursa İnegöl, Şırnak Cizre ve İzmir Kirazlı ile kardeş şehir olunduklarını hatırlatan Büyükkılıç, kardeş şehir talebi ile kendilerine gelen Sarıoğlan Belediyesinin teklifini kabul ettiklerini söyledi.

        Türkiye Belediyeler Birliğinin çalışma programına ilk kez 2006 yılında giren kardeş şehir çalışmalarının sonraki yıllarda giderek daha fazla ağırlık verilen bir alan olduğunu bildiren Başkan Büyükkılıç "Kardeş şehir, coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birlikteliktir. Bu birliktelik, sosyo-ekonomik gelişimi yükseltmek amacıyla proje ve programlar yürüten iki veya daha fazla şehrin ortak uygulamasıdır. Melikgazi ile Kayseri Sarıoğlan Belediyesi almış oldukları kararı ile Kardeş Şehir olmuşlardır. Her iki belediye yöneticileri sık sık bir araya gelerek proje değişim programı uygulayacaklardır. Yani gönül kardeşliği bu karar ile resmi ve hukuki bir statüye kavuşturulmuştur" dedi.

        Kardeş şehir Sarıoğlan Belediyesi ile kültürel ve sosyal işbirliği, Ortak Anadolu Değerlerlerin paylaşılması ile etkinliler gibi birçok çalışmayı yerine getireceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Sarıoğlan ve Melikgazi belediyelerin kardeş şehir olmasının her iki şehir halkı için hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

        (SK)

        04.07.2017 13:32:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler