Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu'nda her mahalleye bir yüzme havuzu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kavurucu çöl sıcaklarını yüzme havuzlarıyla geride bırakmaya hazırlanan Zeytinburnulular bu yıldan itibaren serin bir yaz geçirecek.

        'Her mahalleye bir yüzme havuzu' hedefiyle yakın tarihte ilk 2 yüzme havuzunun temellerini atan Zeytinburnu Belediyesi, gençleri su sporlarına teşvik etmek ve geleceğin sporcularını yetiştirmek amacıyla Beştelsiz ve Merkezefendi Mahalleleri'nde yaptırdığı 2 yüzme havuzunda sona yaklaştı. Yüzlerce gencin su sporlarında kendini geliştireceği Beştelsiz ve Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzları'nın inşaat çalışmalarına aralıksız devam eden yetkililer, her iki havuzu da bu yaz ortalarına kadar yetiştirmeyi planlıyor.

        Çöl sıcaklarında serinleten haber

        Ağustos ayında hizmete açılması planlanan Özgürlük Parkı'nın içindeki Beştelsiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 3 bin 86 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda 40 kişilik seyirci tribünü, duş kabinleri, kafeterya, revir, eğitmen odaları, dinlenme odaları ve yönetim ofisleri yer alacak. Beştelsiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun üstü ise seyir terası, yeşil alan ve otopark olarak kullanılacak. Yerin altına yapılacak 4 bin 374 metrekarelik inşaat alanına sahip Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ise gençlerin yüzme ve dalgıçlığa hazırlanacağı ikinci adres olacak. Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun hemen yanına da aile sağlığı merkezi, muhtarlık binası ve yüzlerce çocuğun eğitim alacağı bilgi evi inşa edilecek.

        Önümüzdeki yıl İBB işbirliğiyle Kazlıçeşme Mahallesi'ne inşa edilecek 2 bin 200 araçlık Büyük Otopark ve Spor Kompleksi'nin içine 2 yarı olimpik kapalı yüzme havuzu daha yapacak olan Zeytinburnu Belediyesi, ilçeye 2 yılda toplam 4 yüzme havuzu kazandırmış olacak. 13 mahalleden oluşan Zeytinburnu'nda, her mahalleye bir yüzme havuzu yapılması hedefleniyor.

        (ÖY-MK-Y)

        05.07.2017 10:32:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler