Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakanlık Restorasyon Daire Başkanı Emel Ateş Çavdarhisar'da

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah ve Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, dünyanın en önemli tarihi mekanlarından olan Aizanoi Antik Kentini ziyaret etti.

        Dünyanın en eski medeniyetlerinin kalıntılarını barındıran Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti'nin saklı kalmış tüm güzelliklerini ortaya çıkarmak için kazı çalışmaları yapılması ve bölge turizmine büyük katkı sağlaması için çalışmaların Belediye Başkanı Halil Başer'in girişimleriyle hızlandırıldığı bildirildi.

        Pamukkale Üniversitesine bağlı 30 kişilik ekibin kazı çalışmalarına başlamasıyla bölge halkında heyacan yaratan süreç Kültür Bakanlığı yetkililerinin ziyaretleriyle devam ediyor.

        Belediye Başkanı Halil Başer, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah ve Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş'i Aizanoi Antik Kentimizde ağırladık. Daire başkanlarımız, kaymakamımız, kazı başkanımız, müze müdürümüz, Röleve müdürümüz ve bakanlık personeliyle birlikte Aizanoi Antik Kentinin turizme kazandırılması için yol haritası çalışması yaptık. Güzel şeyler olacak inşallah'' diye konuştu. (YD-EFE)

        05.07.2017 10:51:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler