Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tok: "Çanakkale bizim özümüz"

        - İlkadım'dan Çanakkale ve Bursa gezisi sürüyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Çanakkale'yi herkesin görmesi gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çanakkale bizim özümüz" dedi.

        İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahalle sakinlerini Çanakkale'ye uğurladı. Çanakkale'yi ilk kez gezecek olan vatandaşlar, "Atalarımızın, ülkemizi ve bağımsızlığımızı korumak adına canlarını verdikleri o toprakları gezip görmek, bizler için büyük bir şeref. Bu imkânı bize veren İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a çok teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

        "Çanakkale bizim öz ruhumuz."

        Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çanakkale ruhunu ve heyecanını yerinde yaşamanın daha doğru olacağı düşüncesiyle düzenlemiş olduğumuz Çanakkale gezilerine Kadifekale Mahalle sakinlerimizi uğurlayarak bir yenisini daha ekledik. Çanakkale'yi herkesin görmesi gerekiyor. Çanakkale bizim öz ruhumuz. Orda her aileden her kesimden şehitlerimiz var. Her karış toprağında ibretlik bir hikayenin ve kahramanlık örneğinin timsali olan zaferlerimiz var. Hemşehrilerimiz Çanakkale Şehitliğini görmeli ve orada yaşanılanları bilmeli. Bayanlara yönelik belirlenen program dâhilinde Çanakkale'yi ve ardından Bursa'yı gezdiriyoruz. Bizim de bundan sonra Çanakkale gezilerimiz devam edecek ve hemşehrilerimizi ecdadımızla buluşturmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

        Başkan Tok, konuşmasının ardından Çanakkale yolcusu mahalle sakinleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (SAM-SLH-Y)

        05.07.2017 12:17:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler