Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik'in çöpü ekonomiye kazandırılacak

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, katı atık projelerinin ihalesinin yapıldığını, kentin çöpünü de ekonomiye kazandıracaklarını bildirdi.

        Başkan Pınarbaşı, katı atık projesiyle birlikte ilçenin çöplerinden güneş enerjisi ve gübre elde edeceklerini belirterek, "Neyin sözünü vermişsek bir bir hayata geçiyor" dedi.

        Çağdaş yöntemler

        Geçmişte uygulanan, insan ve çevre sağlığı açısından büyük riskler taşıyan katı atıkların vahşi depolama sahalarına dökülmesinin uygarlaşan dünyada giderek geçerliliğini kaybettiğini vurgulayan Başkan Pınarbaşı, "Katı atıkların vahşi depolama ile değil, diğer teknolojilerle bertarafı hiç şüphesiz büyük maliyetler oluşturmaktadır. Bu noktada atıklardan ekonomik olarak değerlendirilebilir ürünler elde edilerek ekonomiye kazandırılması mümkün olmaktadır. Biz de çağdaş yöntemleri Birecik halkının ayağına getiriyoruz" şeklinde konuştu.

        Türk hamamı bitmek üzere

        Başkan Pınarbaşı, verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu, tüm hizmetlerin sırayla halka sunulduğunu belirtti. Pınarbaşı, otopark projesinin ihalesinin yapıldığını, ödeneğinin geldiğini, Türk hamamının da bitmek üzere olduğunu, 8'inci ayda hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

        (Şİ-OE-Y)

        06.07.2017 11:58:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler