Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Tekbıyıkoğlu girişimcilik kursunu ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçedeki Ahıska Türkleri ve ADEM kursiyerleri için açılan Girişimcilik Kursunu ziyaret etti.

        Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Bürosu tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında ilçedeki Ahıska Türkleri ve ADEM kursiyerleri için açılan Girişimcilik Kursu devam ediyor. Devam eden kursu ziyaret ederek kursiyerlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Toplamda bu kurstan 120 kişi istifade edecek. Şu an 30 kursiyerle beraberiz. Daha önce Ahlat'ta 600 kişiye bu kursu verdik. Sadece kaymakamlığımızın yaptığı 65 proje var. Bu sayede 65 Ahlatlı vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Kimisi fotoğraf stüdyosu, kimisi berber, kimisi çilingir, kimisi tahin üretim işletmesi açtı. Bu şekilde herkes girişimciliğe adım atmış oluyor. Devletimizin 50 bin TL, zaman zamanda da bazı şartlar yerine geldiği takdirde 100 bin TL'ye kadar desteği oluyor. Neler yapabileceğinizi düşünün. Kendi tencerenizin kaynaması, tekerinizin dönmesi için bunlar vesiledir. İnşallah hepiniz birer esnaf olursunuz, işletmenizi geliştirirsiniz" dedi.

        (SAD-MSA-Y)

        06.07.2017 13:12:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler