Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakoca'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar için Türkçe dil kursu açıldı

        (Fotoğraflı)

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - Akçakoca Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yaşları 7 ila 60 arasında değişen Suriyeli sığınmacılar Türkçe öğreniyor.

        AK Parti Akçakoca Kadın Kolları Başkanı Meral Küçük Çalışkan, Türkçe dil eğitimi alan Suriyelileri ziyaret ederek onlara, "Akçakoca'ya hoş geldiniz " dedi.

        Suriyeli sığınmacıların Türkçe dil eğitimi aldığı okulu ziyaret eden Çalışkan, "Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı güçlükleri biliyoruz. Onlara yardım etmek ve yaşadıkları sorunları hafifletmek için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizde yaşarken karşılaşacakları sorunları daha rahat aşabilmeleri için Türkçe öğrenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezimizde kurs veriliyor. Biz de takipçisi oluyoruz" dedi.

        (TT-İÇ)

        07.07.2017 11:43:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler