Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Murat Karayalçın'dan Başkan Yaşar'a ziyaret

        ANKARA (İHA) - Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın kurucusu olduğu İç Anadolu Belediyeler Birliği'ni (İABB) ziyaret etti. Yenimahalle Belediye Başkanı ve İABB Başkanı Fethi Yaşar da Karayalçın'a birliğin Tandoğan'daki yeni hizmet binasını gezdirerek çalışmaları anlattı.

        Başkan Yaşar ve Birlik Genel Sekreteri Salim Çoruk, üye belediyelerin parasal, teknik, deneyim ve benzeri olanaklarını ortak çaba ile birleştirip, görevlerinin yerine getirilmesinde eğitim, mali ve teknik destek vermek amacıyla kurulan İABB'nin çalışmalarını kurucu başkana bir sunumla aktardı.

        İABB Başkanlığı'na seçildiğinde birliğin üye sayısının 37 olduğunun altını çizen Yaşar "Bugün 112 üyesi bulunan birliğimiz her geçen gün daha da büyüyor. Üye belediyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmaksızın kimin ne eksiği, ne ihtiyacı varsa yetişmeye çalışıyoruz. 30 belediyemize ihtiyaçları doğrultusunda sıfır cenaze aracı, damperli kamyon, kepçe, çöp kamyonu, itfaiye aracı gibi araçları hibe ettik. 87 üye belediyemize bin 239 adet çöp konteyneri, 21 üye belediyemize çocuk oyun grubu, 35 üye belediyemize 515 adet bank hibe ettik. Öte yandan küçük belediyelerimizin hemen hepsini yurt dışına gezilere götürdük. Festivallerine, şenliklerine destek oluyoruz. Ayni yardımlarımızın yanı sıra nakdi yardımlar yapıyoruz" dedi.

        Üye belediyelerin başkan, meclis üyeleri ve belediye personeline kimlik kartı uygulamasına geçtiklerini de anlatan Yaşar, Karayalçın'a da kimlik kartı vererek jest yaptı.

        Gördükleri karşısında çok memnun olduğunu ifade eden Karayalçın "En çok da hizmet binasına sevindim. Birliğe ait böyle bir bina çok yakışmış. Artık belediyelerin bir yuvası var. Kurduğum bu oluşumun bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

        (BC-BT-Y)

        07.07.2017 11:52:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler