Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'dan Kaynarca'daki olayı protesto etmek için geldi

        - Adanalı Mahmut Yüksel: "Faillerin idamla cezalandırılmasını istiyoruz"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Murat Hazer

        SAKARYA (İHA) - Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen Suriyeli kadının olayını Adanalı bir vatandaş Kaynarca ilçesine gelerek protesto etti.

        Adana'nın Yüreğir ilçesinde ikamet eden 43 yaşındaki Mahmut Yüksel isimli vatandaş, Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen Suriyeli kadının olayını protesto etmek için ilçeye geldi. Gerçekleşen olayın tam bir vahşet olduğunu belirten Yüksel, idamın geri gelmesini istedi.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mahmut Yüksel, "Suriyeliler bizim kardeşimizdir. Bunlar savaş sonrası Türkiye'ye sığındılar. Türkler misafirperverdir. Bu yaşanan hadise idamla cezalandırılmasını istiyoruz. Mersinde öldürülen kardeşimiz unutuldu. Böyle hadiselerin bir daha yaşanmaması için idamın geri gelmesini istiyoruz. Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin hepsinin ayrı ayrı sorunları vardır. Ya eşini, ya çocuğunu yada yakınını kaybetmiştir. Türkiye'yi güvenli liman olarak gördüler ve buraya sığındılar. Ama bazı vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden Suriyelileri protesto ediyorlar. Hepimiz kardeşiz ve Osmanlının torunlarıyız" dedi.

        Açıklamaların ardından Yüksel, vatandaşlar bir süre sohbet etti.

        (RŞ-RFK-Y)

        09.07.2017 13:26:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler