Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, "Kızılırmak Ovası'nda yaklaşık 22 bin dönüm arazide çeltik ekimi yapılacak" dedi.

        Çeltik ekimi yapılan arazilerde incelemelerde bulunan Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin çeltik ekiminde önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

        Gamzeli, Kızılırmak Nehri'nden alınan suyun çeltik ekimi için yeterli olduğunu belirterek, "Temennimiz su seviyesinin ekim sonuna kadar böyle gitmesi, çiftçimizin sağlıklı bir şekilde ekimini yapması" ifadesini kullandı.

        Kızılırmak pirincinin mutfaklarda beğeniyle yer bulduğunu anlatan Gamzeli, "Kızılırmak Ovası'nda yaklaşık 22 bin dönüm arazide çeltik ekimi yapılacak. Bu yıl şu ana kadar ekim şartları oldukça iyi gidiyor. Umarız devamı da böyle gider. İyi bir sezon  geçirip, verimli bir hasat umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Gamzeli, bölge için çeltiğin önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Çiftçimiz dizine kadar suya girerek ekimini yapıyor. Zorlu ve meşakkatli ekim süreci sonucunda çeltik yetiştirilebiliyor. Çeltik ekimi oldukça zor ve pahalı bir iş. Çiftçilerimiz ailecek günlerce çeltik tarlasında çalışarak, bu ürünü yetiştirmek için mücadele ediyor. Ardından tarlayı zararlı maddelerden koruması da oldukça zor. İnşallah üretici, hak ettiği kazancı elde eder."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler