Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçaabat'ta Ayana Tepesi turizme kazandırılacak

        TRABZON (İHA) - Akçaabat Belediyesi Meclisi'nin onayıyla Ayana Tepesi'nde dağ ve doğa turizmini geliştirme hamlesi başlayacak.

        Ayana Tepesi, seyir alanı olması, doğal güzellikleri ve ulaşım kolaylığıyla Akçaabat Belediyesince hazırlanan Dağ ve Doğa Turizm Güzergâhı projesinde önemli bir turizm istasyon noktası oldu. Son yıllarda şehir hayatından bunalan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ayana Tepesi'nde ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak alanda doğal yapıyı bozmayacak şekilde çok sayıda sosyal tesis, piknik ve kamp alanları, seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dağ kızağı hattı ve oryantiring sporu ( harita yardımıyla yön bulma) için düzenlemeler yapılması planlanıyor. Yapılması planlanan bu tesisler bölge insanı için sosyal, kültürel, psikolojik ve ekonomik açıdan önemli katkı sağlamasının yanı sıra bölgeye döviz girdisinin de artması hedefleniyor. Ayrıca Ayana Tepesi'ne farklı güzergâhlardan ulaşımın sağlanabiliyor olması ve kıyıdan ulaşımın yaklaşık 15-20 dakika gibi kısa bir süre arasında olabiliyor olması burayı cazip kılıyor.

        (EK-ÖS-Y)

        10.07.2017 15:25:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler