Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağını genişletiyor

        DİYARBAKIR (İHA) - Daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hem yeni güzergahlar belirliyor hem de bazı hatlarda araç sayısını artırıyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kentin her noktasında toplu taşıma araçlarından faydalanması için çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dağkapı-Çarıklı güzergahını bazı mahalleleri kapsayacak şekilde uzatarak araç sayısını artırdı. Bu güzergahtaki iki araç, Dağkapı'dan kalkış yapacak, Çarıklı, Aşağı Kırlangıç, Pınar Oğlu, Arpa Tepe, Yıllarca, Ay Yeri, Alabaş, Beneklitaş, Yeşil Bağ, İnanus, Ovabağ, Dişli Başak, Çömçeli, Leblebitaş ve Belek mahalleleri grup yolunda hizmet verecek.

        Toplu taşıma hizmeti verilmeyen mahallelerde yaşayan vatandaşların hastane, eğitim, ticari ihtiyaçlarını karşılamak ve şehir merkezine ulaşımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan güzergahtan 5 bin vatandaş faydalanacak. Otobüsler, 120 kilometre uzunluğundaki güzergahta 12 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

        Araştırma Hastanesine ilave araç

        Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, direk Dağkapı-Ofis-Araştırma Hastanesi hattında çalışan mevcut araç kapasitenin yetersiz olduğunu tespit etti. Büyükşehir Belediyesi, TE koduyla güzergahta hizmet veren otobüs sayısını ikiden dörde çıkardı. 12 Temmuz'da başlayacak seferler ile birlikte vatandaşların Dağkapı-Ofis-Araştırma Hastanesi hattında 50 dakika olan bekleme süresi 25 dakikaya düşecek.

        Hani güzergahı yeniden düzenlendi

        Şehir merkezinin yanı sıra kırsal ilçelere de toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesine giden otobüs güzergahında düzenleme yaptı. Düzenleme ile birlikte Hani-Diyarbakır seferleri yapan toplu taşıma araçları, 11 Temmuz'dan itibaren Gürbüz Mahallesi'ni de kapsayacak şekilde hizmet vermeye başladı.

        (İHA-MP-Y)

        11.07.2017 17:09:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler