Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üreticiler virüs hastalıklarına karşı bilgilendirdi

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Sarıkayalı

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde üreticiler virüs hastalıkları hakkında uyarıldı.

        Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri üreticileri, son yılarda zor durumda bırakan virüs hastalıkları ve Tuta Obsalita zararlı böcekleri konularında bilgilendirdi. Kumluca Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kaymakam Polat Kara, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, Muhtarlar ve üreticiler katıldı. Ziraat Mühendisi Fatma Okay Barut'un yönettiği bilgilendirme toplantısında, Ziraat Mühendisi Emel Yücebaş, biber ve domateslerde görülen virüs çeşitleri ve oluşturduğu zararları anlattı. Emel Yücebaş, "Virüs hastalığı gözle görülen bir hastalık değildir. Bu zararlının hiç bir şekilde kimyasal bir mücadele yöntemi yoktur. Özellikle domates ve biber bitkisinde görülen bu hastalıkla mücadele etmenin ilk şartı, sera içindeki zararlı böcekleri yok etmektir. Bitkilerin bakımında kullanılan tarım aletlerini (makas ve bıçak) iyi dezenfekte etmek. Seraları sürekli kontrol edip hastalığa yakalanan fidanları imha etmek. En önemlisi de hastalıklı bitki atıklarını sera çevresinden kesinlikle uzak tutmak ve gerekirse toprak altına gömmektir" dedi.

        10 yıldır domates güvesi olarak bilinen Tuta Obsalitesi ile mücadele ettiklerini belirten Ziraat Mühendisi Yücebaş, "domates güvesi bu yıl yeniden gözüktü. Bu zararlının da özel bir kimyasal bir mücadele yöntemi yoktur. Değişik larva ( kurtcuk) ilaçları ile mücadele yöntemleri deniyoruz."

        Ziraat Mühendisi Ersin Yaman da, "virüs ve değişik fungusal hastalıkların önlenmesi için seralarımızda kesinlikle solarizasyon uygulamamız gerekir" dedi. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

        (RS-SÇ-Y)

        12.07.2017 09:29:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler