Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da Gayrımüslim Mezarlığı definleri için tahsis ücreti 600 TL olarak belirlendi

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cebeci-Asri Mezarlığı'nda bulunan Gayrimüslim Mezarlığı'ndaki defin tahsis ücretinin, 600 TL olarak belirlenmesine karar verdi.

        Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen yönetiminde düzenlenen toplantıda, Lozan Barış Antlaşması'nın 42. Maddesi 3. Fıkrası ile Mezarlıklar Yönetmeliği'nin 24. Maddesi hatırlatılan başkanlık yazısı görüşüldü.

        "Bu anlaşma ve yönetmeliklerin halen yürürlükte olduğu hususları dikkate alındığında Ankara'da yaşayan gayrimüslim vatandaşlarımızın Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Gayrimüslim Mezarlığı'na definleri konusunda alınacak tahsis ücretinin 600 (altı yüz) TL olarak belirlenmesi ve 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulanması yönünde karar alınmak üzere yazımızın Meclis'e havale edilmesi" ifadelerinin yer aldığı başkanlık yazısı, oy birliğiyle karara bağlandı.

        Toplantıda ayrıca, Belediye şirketlerinden TOBAŞ'ın (Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje A.Ş) sermayesinin artırılmasına ilişkin başkanlık yazısı da ele alındı. TOBAŞ Yönetim Kurulu kararında şirket sermayesinin 13 milyon TL'den 21 Milyon TL'ye çıkarılmasının kararlaştırıldığı ifade edildiği yazıda yer alan, "Belediyemiz toplu konut idaresinin ortak olduğu Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje AŞ'deki mevcut yüzde 49,88 pay oranının korunabilmesi için sermaye artırımındaki rüçhan hakkımıza isabet eden 3 milyon 998 bin 400 Türk Lirası'nın nakdi olarak şirkete aktarılması" ifadeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

        Altındağ ilçesi Hacıbayram Mahallesi, Kentsel Sit Alanı sınırları içerisinde Ankara Valiliği çevresi, Hükümet Caddesi ve Çam Sokak için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Ankara Valiliği ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi"nin Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla onaylandığı ve uygulamanın Büyükşehirce yapılmasının planlandığı hatırlatılan başkanlık yazısı da Meclis toplantısında görüşüldü. Söz konusu uygulamanın kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payından faydalanılarak Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları doğrultusunda yapılması da oy birliğiyle kararlaştırıldı.

        (BC-BT-Y)

        12.07.2017 10:30:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler