Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincan'da 15 Temmuz etkinlikleri başladı

        ANKARA (İHA) - Sincan Belediyesi'nin düzenlediği 15 Temmuz'u anma programları şehitlerimizin kabirleri başında anılmasıyla başladı. Vatan uğruna canını hiçe sayan kahramanlarımızı anma törenine yüzlerce vatandaş ile birlikte Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de katıldı. Akşam ise Sincan'da demokrasi nöbeti vardı.

        Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün boyunca devam edecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri yoğun bir katılımla başladı. 15 Temmuz'da vatan uğruna kanının son damlasına kadar savaşıp şehit olan kahramanlar Sincan'da kabirleri başında anıldı. Sincan Şehitliğinde bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tunave Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç şehit ailelerine taziye dileklerinde bulundu. Duaların bir an bile eksik olmadığı ziyarette şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı.

        Bütün milletimizin başı sağ olsun diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker 15 Temmuz'un asla unutulmayacağını söyledi. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan ve güçlükle sözlerini sürdüren Eker "Bizler bugün 249 şehidimizin ve yüzlerce gazimizin sayesinde bir aradayız. Millet olarak birliğimizin bekası için canını hiçe sayan bütün şehitlerimizden Allah razı olsun. Allah onları bize şefaatçi eylesin. Ailelerinin de başısağ olsun. Onlar artık bizlere kahramanlarımızın emanetidir. Bizler inşallah onların emanetine sahip çıkacağız" diye konuştu.

        "Sincan kendine yakışanı yaptı"

        15 Temmuz'un diğer darbelerden daha farklı olduğunun altını çizen Eker "Bu darbe içimizdeki hainlerin Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarıyla bir olarak yaptığı ve ülkemizi kökten yıkmak istedikleri bir darbeydi. Çok şükür ki milletimiz buna izin vermedi. Siz Sincanlılar da bu konuda büyük bir mücadele sergilediniz. Kendinize yakışanı yaparak demokrasiye sahip çıktınız. Allah hepinizden razı olsun" diye aktardı.

        "Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi

        Şehitlik ziyaretinin ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç tarafından Sincan Lale Meydanı'nda "Milli İradenin Yükselişi" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında çekilen fotoğrafların olduğu serginin açılışında konuşan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna "Bizler bu menfur saldırıyı hiçbir zaman unutmadık. Bundan sonra da asla unutturmayacağız. Ülkemize zeval vermek isteyenlerin nasıl bozguna uğratıldığını hatırlamalıyız. Bu mukaddes güne vesile olan şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimizden Allah razı olsun" dedi.

        Darbenin en çarpıcı halini sergileyen fotoğrafların yanı sıra Sincan Belediyesi Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu'nun çizmiş olduğu 15 Temmuz ile ilgili resimler dikkat çekti. Engelli semazen grubunun Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte olduğu yağlı boya tablo, büyük beğeni toplandı. Fotoğraf sergisini gezmek isteyenler Sincan Lale Meydanı'nı 15 Temmuz akşamına kadar ziyaret edebilir.

        Duygu dolu anlar

        Sincan Belediyesi 15 Temmuz anma etkinlikleri akşam saatlerinde de devam etti. Lale Meydanı'nı dolduran binlerce Sincanlı bir sene önce darbeye dur dediği yerde yeniden bir araya geldi. 15 Temmuz destanın yazılışına vesile olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların ve temennilerin ardından Abdurrahman Önül de şiir ve naatlarla demokrasi nöbetine renk kattı.

        "15 Temmuz müstesna bir zamandır"

        Hemşehrileriyle beraber demokrasi nöbetine başlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "15 Temmuz bir milletin uyanışı, dirilişidir. Yeniden bir olduğumuz, nasıl bir ecdattan geldiğimizin hatırlandığı müstesna bir zamandır. O gün sabahın ilk ışıklarına kadar canı pahasına meydanları dolduran Sincanlılar şehitlerimize dua edecek. Gazilerimize minnetlerimiz sunulacak. Bizler inşallah o gün gösterdiğimiz kararlı mücadeleyi bir sene sonra yine göstereceğiz. Allah milletimizi bir daha böyle bir ihanetle sınamasın. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, dirliğimizi bozamayacaklar. Allah birliğimize zeval vermesin. O günün kutlu mimarı olan, bizler için canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar dilerim" diye konuştu.

        (BC-BT-Y)

        12.07.2017 11:00:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler