Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önerler mahallesinin su sorunu çözüldü

        - Yaz aylarında büyük sıkıntıların yaşandığı mahallenin su sorunu çözüldü

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Çorlu Önerler Mahallesinin su yetersizliği problemini çözdü.

        Özellikle yaz aylarının gelmesi ve su kullanımın yoğunlaşmasıyla beraber Önerler Mahallesinde büyük su sıkıntıları yaşanmaktaydı. TESKİ Genel Müdürlüğü bu sorunu görerek derhal çözüm arayışına girdi. TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından Önerler Mahallesinde yeni derin içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Açılan kuyu sayesinde, mahallenin ihtiyacı olan içme suyu temin edilmiş oldu. Mevcut içme suyu deposuna iletilen suyun, bölgenin su ihtiyacını rahatlıkla karşıladığı belirtildi.

        TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, bölgenin su sıkıntısının çözüldüğünü belirterek, abonelerden bazı ricalarda bulundu. Başa, "Yetersiz kalan su kuyumuzun debisi 12lt/sn idi. Yeni açılan su kuyumuzun debisi 15 litre/sn'dir. Şu anda toplamda 25 litre/sn ile Önerler Mahallesine su vermekteyiz. Fakat oldukça yoğun havuz kullanımı ve bahçe sulamaları yapıldığı için, açılan bu kuyu da yetersiz kalabilir. Lütfen şebeke suyunu tasarruflu kullanalım" dedi.

        (HLD-MEF-Y)

        12.07.2017 11:09:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler