Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çetinkaya: "Amacı dışında kullanılan sular için önlem alınmalı"

        (Fotoğraflı)

        Nuri Pir

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, içme suyu hariç amacı dışında kullanılan suların önlenmesi için gerekirse Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını istedi.

        Adana gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çetinkaya, olası bir deprem riskini hatırlatarak, imar planlarında açık ve yeşil alan kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Çetinkaya, "Bu alanlar deprem anında toplanma ve müdahale alanları olarak kullanılacaktır. Afet anında can kayıplarının azaltılması için çalışmaların günümüz teknolojilerinin kullanılarak yapılması gerek" dedi.

        Çetinkaya, Çukurova ilçesi sınırlarında yer alan otoyol bağlantılarından kent merkezine olan bulvarların özellikle sol şeritlerinin doğalgaz kullanımından dolayı çöktüğünü ifade ederek bu yolların da bakımının hızlıca yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

        Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kentteki su problemine de dikkat çeken Çetinkaya, "İçme suyu dışında amacı dışında kullanılan suların önlenmesi için gerekirse ASKİ Genel Kurulu olağanüstü toplansın. Yaz aylarında artan içme suyu talebinin karşılanması için de çalışmalar yürütülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        (NPR-Y)

        13.07.2017 10:25:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler