Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Metris'te 15 Temmuz ruhu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi'nin Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği programda, 15 Temmuz yaşanan büyük ihanet hükümlü ve tutuklulara anlatıldı.

        15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü kapsamında "Yeniden Direniş Yeniden Diriliş İçin Meydanlardayız" sloganıyla bir dizi etkinlik düzenleyen Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Metris Cezaevi'nde mahkûmlara yönelik bir program gerçekleştirdi.

        15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile ortaklaşa düzenlenen programa, tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra kurum yetkilileri de katıldı.

        Metris Cezaevi'ndeki mahkûmlara yönelik programda, 15 Temmuz gecesinde yaşananlarla ilgili hükümlü ve tutuklulara bilgi verildikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesini anlatan film gösterimi de yapıldı.

        Ölümü göze alarak darbecilerin ele geçirmek istedikleri yerlerde yaptıkları savunma ile tarihi bir destan yazan vatan evlatlarının direnişi anlatıldı. Program, canları pahasına vatana ve bayrağına sahip çıkan 250 şehit için okunan dualarla son buldu.

        (HB-ÖK-Y)

        13.07.2017 13:28:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler