Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gediz protokolü 15 Temmuz Gazisinin ailesini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Recep Baysal

        KÜTAHYA (İHA) - Gediz Protokolü; 15 Temmuz Gazisi İsmail Oğuz'un ailesini, Çeltikçi Köyünde bulunan evinde ziyaret etti.

        Ziyarete; Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Şenol Bezek, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Çeltikçi Köyü Muhtarı Mehmet Dinçer katıldı.

        Ziyarette bulunan Protokol üyelerini; tedavisi devam eden Gazi İsmail Oğuz'un annesi Ayşe Oğuz ve ağabeyi Ramazan Oğuz karşıladı.

        Ziyarette Gediz Kaymakamı Avni Kula, "Vatan, millet ve inanç sevdalıları olarak yollara düşen, tank ve tüfeklere karşı 'bizim de imanımız var' diyen 15 Temmuz şehit ve gazilerimize olan vefamızı göstermek için bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. İkinci İstiklal mücadelesinin verildiği o kara gecenin üzerinden geçen sürenin ardından günümüzün kahramanlarını unutmadığımızı, asırlar geçse de unutmayacağımızı göstermek için buradayız" dedi.

        O gece eşini benzerini yine ancak Türk milletinin yaşatabileceği bir mücadele verildiğini kaydeden Kula, 'Evlatlarını, ana-babalarını geride bırakan yiğitlerimiz; canı pahasına, şehitlerimizin kanını taşıyan bayrağımızı yere düşürmedi' açıklamasında bulundu.

        "Darbe kalkışmasıyla uluslararası güçlerin oyuncağı yapılmak istenen ülkemizin yetiştirdiği evlatları sayesinde bir gecede adeta küllerinden yeniden doğdu" ifadelerini kullanan Kaymakam Avni Kula, " Bu vatanın sahipsiz olmadığını tüm dünyaya ilan ettikleri için Gazi İsmail Oğuz ile şehit ve gazilere minnettar olduklarını, destanlaşan bu mücadele sayesinde bir gün gelecek ninnilere, dedelerin ninelerin torunlarına anlattığı hikâyelere dönüşecek ve bu asil milletin kalbinin en güzel yerinde, dualarında muhafaza edilecekler" dedi.

        15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıktan dolayı teşekkür eden Başkan Saraoğlu ise; "Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi dünyada emsali görülmemiş bir iman ve inançla demokrasisine sahip çıkmıştır. Bayrağımızın altında güvenli bir şekilde yaşayıp, minarelerimizden ezan sesleri yükselmeye devam ediyorsa, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Böylesine bir karanlık geceyi Rabbim bir daha milletimize ve ülkemize yaşatmasın" dedi. (RB-EFE)

        13.07.2017 13:37:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler