Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova'da 249 şehit için 249 fidan

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Mercan

        YALOVA (İHA) - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Yalova Valiliği tarafından Sugören Köyü Höyük Tepe mevkiinde 15 Temmuz Destanı Hatıra Ormanı oluşturuldu. Ormana ilk fidanı diken Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, şehitlerin adlarının bu ormanda sonsuza dek yaşayacağını dile getirdi.

        15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü dolayısıyla Sugören Köyü Höyük Tepe mevkiinde oluşturulacak 15 Temmuz Destanı Hatıra Ormanı için fidan dikildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Vali Yardımcıları Yıldırım Uçar ve Mehmet Kalyoncu, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, bürokratlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İlk fidanı diken Yılmaz, "15 temmuz ve bütün şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturuyoruz. Şehitlerimizin adını burada yaşatacağız" dedi.

        3 hektar alana 15 Temmuz'da şehit olan 249 kişi için 240 fidan dikildi. Ağaç dikimine katılanlara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç fidanları dağıtılırken, fidanlar toprakla buluşturuldu.

        (SÇ-MŞ)

        13.07.2017 13:37:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler