Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Jandarma personeline temel ilk yardım uygulayıcı eğitimi düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'te, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anma etkinlikleri kapsamında il Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Jandarma Komutanlığı personeline sertifikalı temel ilk yardım uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

        Temel İlk Yardım Uygulayıcı eğitimi İl Jandarma Komutanlığından 21 Rütbeli personeline İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezinde düzenlendi. 2 gün süren eğitimin sonunda yapılan Teorik ve Pratik sınavda başarılı olan katılımcılara Sertifikaları, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani ve İl Jandarma komutanı jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin tarafından takdim edildi. Sertifika Töreninde bir Konuşma Yapan İl Jandarma Komutanı Şahin, İlk yardımın önemine vurgu yaparak, "Yaşamı boyunca bir insan, ilk yardımı gerektiren durumlarla her zaman karşılaşabilir. Bu en sevdiğimiz bir yakınımız da olabilir. Hiç tanımadığımız biriside olabilir. Burada öğrendiğiniz basit ve etkili müdahalelerle hasta veya yaralının hayatını kurtarılabilirsiniz.Bu vesile ile 15 Temmuz şehit ve gazilerini huzurlarınızda bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.Bu eğitimin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü ve Adana UMKE ekibinin değerli eğitimcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

        İl Sağlık Müdürü Dr. Happani ise "Öncelikle siz Katılımcıları tebrik ederim. Önemli bir eğitimi başarı ile tamamladınız, Bugünden itibaren ilkyardımcı olmaya hak kazandınız. Sizler artık Acil bir durumda, hayatı tehdit eden durumlarda Sağlık görevlileri gelinceye kadar yaralı veya hastaya ilk yardımda bulunma

        hakkına sahipsiniz. İnşallah bu öğrendiklerinizi uygulayacağınız bir durum ile karşılaşmazsınız. Ama karşılaştığınız zaman ilk yardıma ihtiyaç duyan kişinin de şanslı olduğunu düşünüyorum, Çünkü sizler artık hayat kurtarıcı bilgilere sahipsiniz. Bu eğitim ile birlikte; Solunum durması, Kalp durması durumlarında neler yapılacağını, Kırık ve Çıkıklarda nasıl müdahale edileceğini, Kanamanın nasıl durdurulacağını, zehirlenmelerde, yanıklarda, Solunum yollarının yabancı cisim ile tıkanmalarında neler yapılabileceğini öğrendiniz. 2 gün süren bu eğitim boyunca Kilis İl Sağlık Müdürlüğümüzün eğitim ekibine katkı sunan Adana UMKE'nin İlk Yardım eğitimcilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        13.07.2017 13:41:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler