Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den öğrencilere doğru tercih desteği

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Gençlik Eğitim Merkezleri'nde Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrencilere, 14-26 Temmuz tarihleri arasında rehberlik hizmeti verilecek.

        Adana'nın 12 ilçesindeki Gençlik Eğitim Merkezleri'nde açtığı ücretsiz kurslarla her yıl ortalama 11 bin öğrenciyi geleceğe hazırlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrencilerine doğru tercih desteği verecek. Lise ve üniversiteye adım atacak öğrenciler, 14-24 Temmuz tarihleri arasında Gençlik Eğitim Merkezleri'nde görevli rehber öğretmenlerden ücretiz yardım alabilecek.

        Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ilçelerinde hizmet veren ve geçen yıl TEOG'da yüzde 98, LYS'de yüzde 95.7 başarı elde eden Gençlik Eğitim Merkezleri, lise ve üniversiteye başlayacak öğrencilerin doğru tercih yapmaları için mesai yapacak. Gençlik Eğitim Merkezleri'nde görevli rehber öğretmenler, TEOG tercihleri için 14-23 Temmuz, LYS tercihleri için 18-26 Temmuz tarihleri arasında hizmet verecek.

        (ELF-Y)

        13.07.2017 13:41:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler