Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kayda "Salihli en iyi hizmetleri hak ediyor"

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde ilçeye kazandırılan Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yaz Spor Okulları kapsamında düzenlenen yüzme kursları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

        Yaz spor okulunun devam ettiği Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ziyaret eden Belediye Başkanı Zeki Kayda, Yaz Spor Okulları bünyesinde açılan kurslar hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Belediye Spor İşleri Müdürü Uğur Kocagöz'den bilgiler aldı. Yüzme kursuna çocuklarını getiren veliler ile sohbet eden Başkan Kayda, açılan kurslar ve hizmete kazandırılan spor tesisi hakkında vatandaşların görüşlerini aldı. Salihli'nin yıllardır özlem duyduğu bir spor kompleksine kavuştuğunu ifade eden vatandaşlar, yapılan hizmetten dolayı Başkan Zeki Kayda ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini iletti.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi'nin güç birliği yaparak birçok projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Kayda, "Göreve geldiğimiz günden beri, ortaya koyduğumuz projeleri hayata geçireceğimizi sizlere söyledik ve söz verdik. Bunların bir tanesi kapalı spor salonuydu. Şu an içinde bulunduğumuz bu salonda hem yarı olimpik bir yüzme havuzu hem de kapalı bir spor salonumuz var. İçinde basketbol, voleybol, hentbol, jimnastik ve yüzme gibi spor dallarını da içine alan bir spor tesisimiz var. Salihli'nin böyle bir spor kompleksine ihtiyacı vardı. Yıllardan beri spor aktiviteleri Salihli Belediyesi tarafından kiralanan küçük bir salonda yapılıyordu. Yaklaşık 550 öğrenci profesyonel antrenörler eşliğinde yüzme kursu alıyor. Salihli'ye hizmetlerimiz devam edecek. Salihli'yi Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte hep değiştireceğimizi söyledik. Cengiz Ergün Başkanımızla el ele vererek ekiplerimiz ile birlikte söz verdiğimiz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Salihli'yi üniversite şehri haline getireceğiz diye söz verdik ve fakülte binamızı yaptık. Modern Pazaryeri ve altında kapalı otopark bulunan bedesten çarşısı şu an hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Prestij Caddelerini yapmaya başladık. Masal Ormanı dediğimiz büyük bir parkı yapıyoruz. Yıllardan beri yağmur suyu sorunumuz vardı. Yağmur suyu sorununu çözdük, bugün boruları döşemeye başladık. 21 Milyona ihale edilen bu projeler tamamen Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden çıktı. Atış Poligonunu bitirdik. Sadece üst geçit kaldı. Bu yılın sonuna kadar ihalesi yapılarak önümüzdeki sene başlayacak. Doğalgaz dedik ve doğalgazın da onayını aldık. Salihli'de eksik olan organize sanayi bölgesine yatırımcı çekmekti. Kamulaştırmaları bitirdik ve yer tahsislerine başladık. Salihli bulunmaz bir yer olacak ve 7 tane firma ile ön sözleşmeyi yaptık. Dolayısıyla işsizliğin önlenmesi için organize sanayi bölgesi, gençlerimizi Salihli'ye çağırmak için üniversiteyi, Salihli'yi kent havasına sokmak için yollarımızı caddelerimizi prestij caddesi haline dönüştürdük, modern ve konforlu araçlar ile şehiriçi taşımacılığı yapıyoruz. Jeopark Belediyeler birliğimiz için Japonya'dan İngiltere'den denetçiler geldi. Salihli Uluslararası bir kontrol noktası haline geldi. Şu anda Salihli, Kula ve Büyükşehir Belediyemiz tüm Avrupa ve Dünya Jeoparklar üyesi. Söz verdiğimiz gibi 2019 Mart ayına kadar söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçireceğiz. Tüm bu yatırımlar ve projeler için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibi ile kendi ekibime ve tüm çalışan personelime teşekkür ediyorum" dedi.

        (BA-SC)

        13.07.2017 14:48:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler