Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Semt pazarlarına ücretsiz ring otobüsü

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - "Hesaplı ve mutlu alışveriş için semt pazarlarını seçin" sloganıyla Karesi'de vatandaşlar için büyük bir projeye daha imza atıldı. Vatandaşların semt pazarlarına daha kolay gidip gelebilmesi ve ürünlerini taşıyabilmesi için ücretsiz servis otobüsü hizmete girdi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Pazarcılar Odası ile birlikte halkın hayatını kolaylaştıracak olan "Hesaplı ve mutlu alışveriş için semt pazarlarını seçin" sloganıyla ücretsiz semt pazar otobüsleri yola çıktı. Otobüsler, Atatürk Mahallesi Karizma Pazarı, 2. Sakarya Mahallesi Pazartesi Pazarı, 1. Sakarya Mahallesi Perşembe Pazarı ve Adnan Menderes Mahallesi Pazar Pazarı'nda ring atacak. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Pazarcılar Odası Başkanı Ayhan Baydan'ın kurdele kesimi ile Karizma Pazarı'nda ücretsiz servis aracını hizmete girdi.Başkan Yılmaz önce pazar yerinde otobüs hakkında bilgilendirme afişi dağıttı ardından vatandaşlarla birlikte otobüste seyahat ederek halka yardımcı oldu.

        Semt pazarlarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Halkımızın semt pazarlarına alışkanlarının devam etmesini istiyoruz. Semt pazarlarının güçlü olması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Pazarcılar Odası ile beraber güzel bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız sayesinde her yerde pazar değil her yerde güçlü pazarlar oluşturmak istedik. İlçemizdeki pazar yerlerinin çevre düzenlemelerinin yanı sıra bu kez vatandaşlarımızın pazar yerlerine daha rahat gidip gelebilmesi için belirli güzergahları olan ücretsiz otobüsler yerleştirdik. Bu otobüsler sayesinde insanlar taze ürünlere daha kolay ulaşabilecek. Bu araç sayesinde uzak mahallelerde kendi başına pazara gidip alış veriş yapacak gencinden yaşlısına herkesin hayatını kolaylaştırmak istedik. Otobüste bulunacak olan destek elemanımız da çantalarını taşımakta güçlük çeken vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Amacımız pazarların ekonomik olması, pazarcı esnafının güçlü olması ve vatandaşlarımızın pazarlardan taze ürünleri satın alarak kolay bir şekilde evlerine ulaştırması. Artık vatandaşlarımız pazar çantalarımızı kim taşıyacak kaygısına düşmeyecek. Biz halkımızla iç içeyiz her zaman halkımızın yanındayız, halkla iç içe olmak bizim vazifemiz" dedi.

        (TS)

        13.07.2017 14:50:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler