Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayapınar'da engellilere meslek edindirme kursu

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü, Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği'nin işbirliği sonucu, Kayapınar Belediyesi'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde Engellilere yönelik ücretli Meslek Edindirme Kursu düzenlenecek. Pazartesi günü başlayacak kurstan 50 engelli faydalanacak.

        Kayapınar Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü, Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği'nce yapılan ortak protokol çerçevesinde Engelsiz Yaşam Merkezi'nde ücretli meslek edindirme Kursu düzenlenecek. Kursta 50 engelliye mesleki yeterlilik kazandırılacak. 2,5 ay sürecek kurs kapsamında 50 engelliye aylık 500 lira destek verilecek. Kurs bitiminde engelliler kazanacakları mesleki yeterlilik sonunda şartlarına uygun iş başvurularında bulunabilecek. Protokolü imzalayan Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, Kayapınar Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Beyaz Ay Derneği ile birlikte yaptıkları ortak protokol çerçevesinde yaklaşık 6 aydan bu yana Engelsiz Yaşam Merkezinde farklı branşlarda kurslar düzenlediklerini ifade ederek, "Kursa katılan öğrencilerimizin mali açıdan desteklenmesi amacıyla İşkur İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında 50 öğrencimize kendi geçimlerini sağlayabilecek bir şekilde ücret ödenecek, sigorta girişleri yapılacak. Bu çerçevede hem öğrenci katılımınızı artırıyoruz, hem de ailelerin ilgisini kurslarımıza yöneltiyoruz. İş-Kur İl Müdürlüğü'ne de bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Protokol kapsamında açılacak Meslek Edindirme kursları kapsamında 50 engelli öğrencimiz faydalanacak. Kursumuz pazartesi günü başlayacak" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        13.07.2017 15:03:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler