Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy 15 Temmuz Şehitler Anıtı açılıyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan "15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve Panoraması" 14 Temmuz Cuma günü açılacak.

        15 Temmuz demokrasi zaferinin ve şehitlerin isimlerinin Tekkeköy'de yaşatılacağına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bizler çağlar açıp çağlar kapatan Fatihlerin, Kanunilerin, Alparslanların torunları olarak 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya büyük bir demokrasi ve bir milli irade dersi vererek yeni bir çağ daha açtık. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatan sevdalısı milletimiz ilk dakikalardan itibaren birlik beraberlik içerisinde hareket ederek Başkomutanımızın meydanlara inin çağrısıyla o gece kadın-erkek, genç-yaşlı yediden yetmişe tüm halkımız millet için, vatan için, bayrak için bir araya gelerek canlarını feda ettiler. Bayrağıyla, bedenleriyle toplara tüfeklere göğüs geren, tankların önüne geçen, taşlarla F16 kovalayan Peygamber efendimizin müjdesine mahzar olmuş tarihinin en büyük ve kutlu milleti bir kez daha 'mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır' sözünü eyleme geçirdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından özellikle bu tarihin ve aziz Türk milletinin demokrasisine, geleceğine nasıl sahip çıktığını anlatmak simgeleştirmek için ilçemizin tam merkezinde bulunan en yoğun nüfuslu ve en büyük mahallemize 15 Temmuz şehitler anıtı ve 15 Temmuz panoraması yaptık. Başta kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizin isimleri yine şehitlik panoramamızda yer alıyor" dedi.

        Açılış saat 18.00'de

        Togar, "Tüm çalışmaları, peyzajı ve inşaatı tamamlanan şehitler anıtımızın açılışını 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 14 Temmuz Cuma Günü ilçemiz 19 Mayıs Mahallesi Hacı Ali Ekinci Bulvarı Sıtkı Ünal Yücel Parkı'nda saat 18.00'de yapacağız. 15 Temmuz demokrasi zaferinin ve şehitlerimizin isimlerinin yaşatılacağı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve Panoramamızın açılışı ile şehitlerimizi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anacağımız programımıza tüm Samsun davetlidir" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        13.07.2017 15:40:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler