Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'da 6 bin 972 anne adayına gebelik eğitimi veriliyor

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hayata geçirilen Gebe Bilgilendirme Sınıfları 2016 yılından başlayarak anne adaylarına gebelik süreçleri ile ilgili eğitimler vermeye devam ediyor.

        Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Adıyaman Üniversitesi 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 bin 141 gebeye, Gölbaşı Devlet Hastanesinde 65 gebeye, Çelikhan Devlet Hastanesinde 116 gebeye, Kahta Devlet Hastanesinde bin 100 gebeye, Besni Devlet Hastanesinde 550 gebeye hizmet sunan gebe bilgilendirme sınıflarında başvuruda bulunan tüm gebelere ücretsiz olarak eğitimler veriliyor.

        İl genelinde 6 bin 972 anne adayına verilen eğitimlerin gebelik konusunda gebelerin bilgilerini artırmak ve sorularını cevaplamak, doğum ve doğum süreci konusunda gebelere bilgi vererek bilgi eksikliklerini gidermek ve kaygı ile endişelerini en aza indirmek, bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek, annelerin ve anne adaylarının emzirme konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak. Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamak, doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmek ve annenin psikolojisini hazırlamak, anne adayları gebelik süresince sağlık tesislerimiz bünyesinde kurulan gebe bilgilendirme birimlerinden her türlü desteği alabilmekte.

        (CK-OE-Y)

        13.07.2017 15:47:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler