Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kan Bağış kampanyası başladı

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kan Bağış kampanyası başladı.

        Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'ndaki kan bağışı kampanyasının açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Niğde'de15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamındaki Kan Bağış kampanyasının açılışı kurdele kesimi ile yapıldı.

        Kan bağışının çok önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Kan bağışı önemli özellikle de bu dönemde şehitlerimizin hatırasına 15 temmuzda can siperhane mücadele eden sağlık çalışanlarımız adına kan bağışı yapmak önemli. Bu vesile ile halkımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda organ bağışı yapmak da kan bağışı kadar önemli. Organ bağışı çok önem arz eden bir konu çünkü dinimizce de uygun görülen bir husus. Herkesin başına gelebilecek herkesin ihtiyaç duyabileceği bir konu. O yüzden halkımızı organ bağışı yapmaya da davet ediyoruz. Kan bağışı bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl 15 Temmuzda cumhuriyetimize demokrasimize karşı hain bir darbe girişimi oldu. Ancak başta sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimiz topyekun karşı koyması ile bertaraf edildi. O gece 249 tane şehit verdik. Bugün de burada 249 şehidimizi anmak, onlara olan saygı ve minnet duygularımızı ifade etmek için buradayız. O gece hem direniş sırasında hem de hastanelerde fedakarca özveriyle yaralılara yardım etmeye çalışan sağlık personelimize de teşekkürlerimizi sunmak için buradayız. Milletimizi kan vermeye davet ediyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile yad ediyoruz. Birazdan hep birlikte kan vereceğiz. Milletimizi de kan vermeye davet ediyorum. Doktor yılmaz yücel il sağılık müdürü Bakanlığımız ve Kızılay işbirliği ile Türkiye genelinde düzenlenmiştir. Aynı zamanda kan ve organ bağış kampanyamızı bugün itibariyle düzenlemiş başlatmış durumdayız. Organ bağışı gün geçtikçe önem arz eden bir konu. Organ bağışı bekleyen kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bir gün bu organın bizlere de lazım olabileceğini unutmayalım. Bir gün bizlere de lazım olabileceğini hatırlatarak tüm Niğde halkımızı da organ bağışına davet ediyorum. Bu vesile tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum.'' dedi.

        (MB-YE-AÖ-Y)

        13.07.2017 15:55:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler