Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yazgı'ya Bursa'dan ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Yasin Can

        AKSARAY (İHA) - Bursa'dan bisikleti ile yola çıkarak şehit Ömer Halisdemir'in kabrine giden Yasin Karadavut, Aksaray'da belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.

        Bursa Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ederek başladığı yolculukta, İnegöl'de Baba Sultan Hazretleri Türbesini, Domaniç'te Hayme Hatun Türbesini, Bilecik'de Şeyh Edebali Türbesini, Söğüt'te Ertuğrul Gazi Türbesini, Eskişehir'de Yunus Emre Türbesini ve geldiği Aksaray'da Somuncu Baba Türbesini ziyaret eden Yasin Karadavut, belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüştü.

        Başkan Yazgı ziyarette yaptığı konuşmada, "Yasin kardeşimiz Bursa'dan bisikleti ile yola çıkarak, milletimizin bağrına bastığı ve 15 Temmuz'un seyrini değiştiren şehidimiz Ömer Halisdemir'in kabrinde olmayı hedefliyor. Bisikleti ile çıktığı bu yolda şehrimize uğradı ve bizde demokrasi şehitlerimiz adına yapılan anlamlı hareketinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz Türk tarihinde unutulmayacak ve unutturulmayacak bir olaydır. Ömer Halisdemir gibi nice yiğit evlatları içinde barındıran ülkemiz için ne yapmamız gerekiyorsa biz her zaman hazırız" diye konuştu.

        Yasin Karadavut ise 15 Temmuz'un yıl dönümünde Ömer Halisdemir'in kabri başında olmayı hedeflediğini söyledi. Karadavut, 15 Temmuz ruhunu gençlere aktarmak için Bursa'dan yolculuğa başladığını aktardı.

        Başkan Yazgı'ya Türk Bayrağı armağan eden Karadavut Niğde'ye uğurlandı.

        (YC-İP-Y)

        13.07.2017 16:10:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler