Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünye'deki STK'lardan 15 Temmuz bildirisi

        (Fotoğraflı)

        Hamza Alp

        ORDU (İHA) - Ünye'de bulunan sivil toplum kuruluşları(STK), 15 Temmuz 2016'da başarısız olan darbe girişiminin 1. yılında ortak açıklama yaptı.

        Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Madeni Eşya Odası Başkanı Ali Özkan, Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Madeni Eşya Odası Başkanı Orhan Okuyan ve Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek'ten oluşan sivil toplum kuruluşları darbe girişiminin 1.yılında basın bildirisi yayımladı. Bildiriyi Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor okudu.

        Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Durmuş Zor, "81 il ve yüzlerce ilçede aynı anda Ünye'de 15 Temmuz'un 1. yılına yaklaştığımız şu günlerde Ünye'deki sivil toplum kuruluşları olarak bir ayara geldik. 15 Temmuz Türkiye için bir milattır. 15 temmuz öncesi yaşanan darbeler çok farklıydı ancak o gün yaşanılanlar daha da başkaydı. Milletin içine fitne fesat sokarak hazırlanmış bir darbe girişimine ilk 15 Temmuz tarihinde sivil toplum kuruluşlarının tamamında karşı durduk. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda 1 ay boyunca kuruluşlarımız demokrasi nöbeti tuttular. Bundan sonraki her 15 Temmuz sürecinde bizler olarak demokrasiye sahibiz ve demokrasimize bundan sonrada sahip çıkacağız" dedi.

        "İşveren eleman aldı, ülke ekonomisi büyüdü"

        Milleti temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak siyasi partilerle aynı tavrı gösterdiğini söyleyen Başkan Durmuş Zor, "Demokrasi var ise huzur vardır, ekonomi vardır, kalkınma vardır, başarı vardır ama demokrasinin olmadığı yerde bunların olmayacağını hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ terör örgütü olan örgüt sadece o darbe girişimiyle kalmadı. Ondan sonraki süreçte yaklaşık bir yıldır dış ülkelerden başlamak suretiyle bir kaos ortamı oluşturmak için çalışmalar yaptılar. Ülke ekonomisi kötüye gidecek diye dışarıdan ve içeriden bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler oldu. Fakat bir yıl içindeki süreçte gördük ki yüzde 5 ülke ekonomisi büyürken işverenler 1 milyon 200 bin civarında eleman aldı. Büyüme hızımızda önceki senelere oranla arttı. Sivil toplum kuruluşlarımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın değerli personellerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (HA-SLH-Y)

        13.07.2017 16:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler