Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        16. Side Dünya Müzikleri Festivali başladı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - 16. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali "Gün Batımı Konserleri kapsamındaki caz konseri ve Anadolu Ateşi Dans Grubunun gösterileri ile başladı.

        Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen 16. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'ne Antik Kent Side'de başladı. Festivalin ilk gününde "Gün Batımı Konserleri" kapsamında Side Limanı'na kurulan küçük sahnede Amerika'da Romana Caz Band sahne aldı. Caz dinletisini yerli ve yabancı turistler, güneşin güzellikte battığı Side'nin tarihi atmosferinde büyük keyifle ve dans ederek izledi. Gecenin devam eden saatlerinde yine Side Liman Mevki'ndeki büyük sahnede Gürcistan Halk Dansları Topluluğu sahne alarak muhteşem bir Kafkas Şov yaptı. Küçüklerin dansları büyük beğeni topladı.

        "Side'yi rant kapısı olarak görmeyenlere teşekkür"

        Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip antik Side'de, festival düzenlemekten ve bu festivalde halkla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Başkan Şükrü Sözen, Side'yi Side yapan Giritlilere de katkıları nedeniyle teşekkür etmeyi unutmadı. Side'nin bu noktalara gelmesinde büyük emekleri olan kent yöneticilerine de teşekkür eden Başkan Sözen, "Side'yi rant kapısı olarak görmeyen, Side'den nemalanmak için göreve gelmeyen insanlardan bahsetmek istiyorum. Rahmetli Turgut Şen'den başlayarak Side'yi taşıyan insanların kimler olduğunu herkes bilir. Bu kişilere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

        Side'de ikinci etap çalışmaları başlayacak

        Başkan Sözen, "Side bütün dünyaya mal olan bir yer, birkaç aileye ait bir yer değil. Yıllık 3 milyon misafirimizi ağırladığımız bir yer burası. Side'nin yapısına uygun taş, cumbalı binalarla donatmaya devam edeceğiz. Side'yi el birliğiyle turizme kazandırmak zorundayız. Bu süreç emek, cesaret istiyor. Herkes Side'deki değişim sürecine inanmaları gerekiyor. Mülk sahiplerinin de buna katkı koyacağına inanıyorum. Projemizin ilk etabını geçirdik. Side'ye yakışmayan binaların yıkımı ile başlayarak, rantı bir kenara bırakarak, cesaretle, yüreklilikle yıkım sürelerinin arkasından Side'ye yakışır traverten doğal taşla kaplanmasının birinci etabını bitirdik. Side daha önce dükkanların aydınlatması ile ayaktaydı. Ayrıca Side'de yangın hidrantlarını oluşturduk. Esnaflarımızı acizlendirip, sıkıntıya sokmadan, yaz sezonu sonunda 2'inci etabına başlayacağız. Bu süreçte yalnız değiliz. Maddi ve manevi katkıda bulunan kıymetli Antalya Valiliğimize, Müzemize, Side'ye inanan emek veren kazı ekiplerine yürekten teşekkür ediyoruz. Müteahhitlerimize ve belediye ekibimize teşekkür ederiz."

        Anadolu Ateşi nefes kesti

        Başkan Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen ve protokol üyeleri, Side'de tamamlanan düzenleme projesinin açılışını sahnede hep birlikte yaptı. Ardından Anadolu Ateşi Dans Grubu muhteşem bir gösteri yaptı. Mustafa Erdoğan'ın katıldığı dans şov, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Side Festivali'nde bu akşam ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sahne alacak.

        (SÇ-Y)

        13.07.2017 16:53:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler