Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'te '15 Temmuz' konulu konferansı

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) – Bitlis'te, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimin birinci yıldönümü münasebeti konferans düzenlenerek, fotoğraf sergisi açıldı.

        Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. İsa Yüceer ve öğretim görevlisi Törehan Serdar tarafından Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konferans verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Slaytlarla 15 Temmuz destanı anlatılırken, Prof. Dr. İsa Yüceer ve öğretim görevlisi Törehan Serdar tarafından diğer ülkelerin Türkiye düşmanlığı da ele alındı. Yüceer ve Serdar tarafından verilen konferansın ardından bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Acı bir geceyi bize yaşattılar. Anadolu coğrafyasını vatan bilen bu millet, 700 milyona yakın şehit veren bu millet, o gece bir kez daha tarih yazarak tankların önüne siper durup uçakların altında gözlerini kırpmadan bombalara karşı siper durarak ve darbeye darbeyle karşılık vererek bir kez daha tarih yazdı" dedi.

        Yaşanılan ihanetin Türk halkını daha da kenetlediğini ifade eden Vali Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        "Bu yaşamış olduğumuz acı ve ihanet bizleri öyle bir kenetlendirdi ki 100 yıl öncesinde yedi düvele karşı nasıl ki bu millet tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet aşkıyla düşmana karşı tek vücut olmuşsa, o gece de yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle toplumun her kesimi Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülerek demokrasisine cumhuriyetine ve bayrağına sahip çıkarak bir kez daha tarih yazdı. Rabbim inşallah bize bu şekilde bir ihaneti yaşatmasın. Bu ülke, bu coğrafyada, birçok ihaneti gördü. Birçok devlet kurduk, devletler yıkıldı, gene kurduk. Zaman zaman böyle ihanetlerle isyanlarla karşıya kaldık, ama tarihin hiçbir döneminde bu şekilde bir ihanete maruz kalmadık. Yani kendi silahını kendi halkına doğrultan, kendi uçağıyla kendi halkını bombalayan böyle hain bir ihaneti de yaşamadık. Bugün bu coğrafyada ayakta kalmamızın en büyük vesilelerinden olan gurur kaynağımız Türk Silahları Kuvvetlerimizin gururla taşıdığımız üniformalarımızın içine sığınarak örgütlenen bu yapı, maalesef bize o gece o ihaneti yaşattı. Ama biz biliyoruz ki onlar ne paşaydı, ne subaydı ne de astsubaydı. Onlar sadece ve sadece aklını ve fikrini kiraya vermiş olanlardı" diye konuştu.

        Irak'ta ve Suriye'de ne yaşanmışsa Türkiye'ye de aynısının yaşatılmak istenildiğini belirten Ustaoğlu, "Onlar yanı başımızda Irak'ta ve Suriye'de yaşanmış olanların belki de daha beterini bu ülkede yaşatmak için maalesef taşeron olarak kullanılan bir örgüt ve onun uzantısıdırlar. Bundan tabi çıkaracağımız çok dersler var. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımızı sadece ve sadece ilmi ve aklı ön plana alan bir anlayışla eğitimlerini ve öğrenimlerini sürdürmelerini, böyle sapkın düşüncelere kendilerini kaptırarak beyinlerini adeta teslim eden bir yapı içinde olmamaları gerekir. Onun için hepimize düşen çok ciddi sorumluluklar var. Başta bizler olmak üzere üniversitelerimizde hocalarımıza ve toplumun tüm temsilcilerine bu alanda yapacak çok büyük işler düşüyor. Yaşamış olduğumuz bu acı gerçek bizi tekrardan birlik ve kardeşlik duygusu içinde bu toprakları kendine yurt edinmiş, 100 yıllardır bu topraklarda İslam'ın sancaktarlığını yapmış bu necip milletimizin bundan sonrada aynı inançla ve aynı imanla yapacağı çok şeyler vardır" dedi.

        Konferansın ardından Kültür Merkezi sergi salonunda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

        (VO-MSA-Y)

        13.07.2017 17:07:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler