Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz Spor Okulları'ndan Avrupa 3'üncülüğü çıktı

        - Gaziosmanpaşa'da Yaz Spor Okulları başladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Başa - Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesinin öğrencilere spor sevgisi aşılamak ve yetenekli gençleri yetiştirmek üzere gerçekleştirdiği Yaz Spor Okulları, yeni dönemine başladı. 11 yıldır spor okullarında eğitim gören Ahmet Hakan Bolat, karatede Avrupa 3'üncüsü oldu.

        Gaziosmanpaşa'da gençlere spor sevgisini aşılamak ve yetenekli gençleri spora kazandırmak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulları yeni dönemine başladı. 6-15 yaş arası 2 bin 500 çocuğa Yaz Spor Okulları'nda basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, karate, güreş, badminton ve tekvando gibi 8 branşta eğitim verilecek. Yeni eğitim döneminin açılışında karate ve tekvando branşlarının başlangıç öğrencilerinden 100 çocuğun gösterisi gerçekleştirildi. Başkan Hasan Tahsin Usta, bu okullardan yetişip Avrupa'da derece alan sporculara madalyalarını takdim etti. 6 yaşında Yaz Spor Okulları'nda eğitim görerek spora başlayan karateci Ahmet Hakan Bolat, Kosova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3'üncülüğü derecesi aldı.

        Çocuklarla spor okulunda bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Çocuklar bizim hep geleceğimiz diyoruz ama gelecekle ilgili nasıl bir planlama yapıyoruz bu soruyu sormak istiyoruz kendimize. Her yıl geleneksel olarak başlattığımız Yaz Spor Okulları kapsamında bu yıl 8 kategoride sporla ilgili eğitim veriyoruz. Bugün burada tekvando ve karate sporu ile ilgili gösterilerimiz olacak. Devam etmek isteyen sporcularımızı da profesyonel olarak yetiştiriyoruz. Belediyemizin masa tenisi takımı bu sene 1'inci lige yükseldi ve milli takıma oyuncu gönderdik. Burada sporcuların profesyonelliğe geçişte Yaz Spor Okulları'nda bir test imkanı yakalıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Yaz Spor Okulu'na yeni başlayan çiçeği burnunda minik karateci Elanur Çiçek, "Burada karate öğreniyorum ve çok eğlenceli çalışmalar yapıyoruz. Bazen oyunlar oynayıp spor yapıyoruz. Bu spora başlamak aklıma televizyonda izlediğim şeylerden geldi. Yaz tatilimi spor yaparak değerlendiriyorum" dedi.

        6 yaşından beri karate ile uğraşan Ahmet Hakan Bolat, "Burada karate sporu yapıyoruz, tamamen savunma amaçlı bir spor. Kötü alışkanlıklardan uzağız, burada günde çift idman yapıyoruz zaten. 6 yaşımdan beri yapıyorum bu sporu, 11 senedir içerisindeyim. Kosova'da yapılan 17'nci Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olduk. Biz normalde gitmeyi planlamıyorduk, çünkü imkanımız yoktu. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, bize maddi manevi çok yardımcı oldu" diye konuştu.

        (HB-YM-CC-Y)

        13.07.2017 19:27:55 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler