Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da saatler 'Efe'lendi

        - Efe figürlü duvar saat vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Uçkaç

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Efeler ilçesinde yarım asırdır faaliyet gösteren saat mağazasında satılmaya başlanan özel üretim 'Efe' figürlü duvar saatleri ilgi odağı oldu.

        Aydın zeytin, zeytin yağı, bal, incir ve milli mücadele kahramanı efeleri ile akıllara geliyor. Folklorik oyunları ile de dikkat çeken Aydın efeleri artık saatlerde ölümsüzleşecek. Aydın'da faaliyet gösteren bir mağazada satılmaya başlanan ve üzerinde 'Efeler Diyarı Aydın' yazılı efe figürlü duvar saati vatandaşlardan ilgi gördü. Özel üretim olarak farklı renklerde üretilen saatler çok sayıda Aydınlının evini süslerken, il dışından gelen yerli ve yabancı turistler için de bir numaralı hediye tercihi olmaya aday hale geldi.

        Aydın'da 1969 yılında babası Hasan Kavruk, tarafından hizmete açılan saat mağazasını kardeşi Enver Kavruk ile işletmeye devam eden Serdar Kavruk, "Aydın denildiğinde herkesin aklına ilk olarak zeytin, zeytin yağı, bal, incir ve milli mücadele kahramanı efeler geliyor. Yarım asırdır Aydın ilimizde saat sektöründe hemşehrilerimize hizmet vererek, değişik modelde saatleri onlarla buluşturduk. Ancak bu saatler çok farklı ve anlamlı. Üzerinde bulunan ve göze çarpan efe figürü ile Aydınımızı anlatıyor. Mağazamıza saat satın almak ya da tamir ettirmek için gelen her müşterimiz mutlaka efe figürlü saatlerimizi incelemek istiyor. Şehir dışındaki sevdiklerine baktıkça kendilerini ve Aydın ilini hatırlayacakları bu özel üretim saatlerimizden alan müşterilerimizin yanı sıra, şehir dışından ilimize gelip geriye dönerken ilimizden bir hatıra götürmek isteyeler de oldukça fazla" diye konuşarak efe figürlü duvar saatlerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

        (MU-MB-Y)

        14.07.2017 09:33:33 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler