Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar fotoğraf sergisi ile 15 Temmuz'u unutturmadı

        - 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini dakika dakika kayıt eden İhlas Haber Ajansı'nın fotoğrafları Pursaklar'da sergilendi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini dakika dakika kayıt eden İhlas Haber Ajansı'nın fotoğrafları Pursaklar'da sergilendi. Serginin açılışını Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptı.

        İhlas Haber Ajansı'nın 15 Temmuz gecesine ait özel fotoğraf kareleri Pursaklar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Pursaklar Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı'nda vatandaşın ziyaretine açıldı. Serginin açılışına Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İhlas Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci ve çok sayıda vatandaş katıldı. İhlas Haber Ajansı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta hain kalkışma girişimini ve sonrasında Türk milletinin tankları ve meydanları teslim almasını Türkiye ve dünyadaki abonelerine servis ettiği fotoğraf karelerini Pursaklar halkı ile paylaştı. İhlas Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci'nin eşliğinde sergiyi gezen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, fotoğraflara ilişkin Cebeci'den bilgi aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğünün darbeciler tarafından bombalanma anının kaydedildiği fotoğrafın önünde bir süre duran Başkan Çetin, İHA ekibini tebrik etti.

        Çetin: "Rabbim bir daha 15 Temmuz yaşatmasın"

        Pursaklar'da 13 Temmuz'da şehit kabirlerini ve gazileri ziyaretle başlayan 15 Temmuz Anma Etkinlikleri fotoğraf sergisi, kahramanlık türküleri ve 15 Temmuz Direnişi tiyatrosu ile devam etti. Sergi açılışında konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin "Şehitlerimizi, gazilerimizi ziyaretler ve mevlitlerle başlattığımız programımızı bugün de fotoğraf sergimizin açılışı ve demokrasi nöbetimizle devam ettiriyoruz. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın" dedi. Birlik beraberlik vurgusu da yapan Selçuk Çetin "Birliğimizi bozmak isteyen hainlere de Rabbim fırsat vermesin. 15 Temmuz'u unutmamamız lazım, unutturmamamız lazım. Bu fotoğraf sergisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Kara: "Asım'ın nesli çiğnetmedi namusun"

        Türk milletinin bir ferdi olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Asım'ın nesli' dizelerini hatırlatarak, "Asımın nesli dedim ya nesilmiş gerçek, çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek. Bu büyük Türk milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi kardeşimiz olarak her an kucaklıyorum ve Allah bu ihaneti bir daha bu millete göstermesin" dedi. Pursaklar'ın, Ankara'nın, İstanbul'un ve tüm Türkiye'nin kahramanlarını takdir ettiğini belirten Kaymakam Kara "Dünyaya bir örnek verdik fakat Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderlik etmesi de çok önemlidir. TBMM, Gazi Meclis'tir. Bütün üyeleriyle birlikte bu ihanetin karşında durmuştur" diye konuştu. Pursaklar Muhsin Yazıcıoğlu Meydanındaki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar fotoğrafları incelerken o geceyi tekrar yaşadıklarını belirterek duygulandıklarını ifade etti.

        (EV-BT-Y)

        14.07.2017 10:38:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler