Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derin deniz deşarj hattındaki çalışmalar

        - Başkan Albayrak, Derin Deniz Deşarj Hattında devam eden çalışmaları inceledi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Havzası, Organize Sanayi Bölgeleri Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri, Atıksu Kollektör Hatları ve Derin Deniz Deşarj Hattında devam eden çalışmaları inceledi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın da bulunduğu incelemeler sırasında Başkan Kadir Albayrak, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ceyhan, "Havzada bulunan sanayi kuruluşlarının oluşturduğu atıksular şu anda Ergene Nehrine deşarj edilmektedir. Sanayi kuruluşları tarafından yapılan ve standartlara uygun olmayan bu atıksu deşarj işlemi sonucunda Ergene Nehrinin durumu hiç de iç açıcı değildir. Bu kapsamda yapılan eylem planı neticesinde yapılan yatırımlarla Ergene Nehri artık temiz akacaktır. Havza içinde bulunan organize sanayi bölgelerinin atıksuları, Ergene, Velimeşe, Çorlu ve Muratlı'da arıtılacaktır. Burada arıtılan atıksular inşaatı devam eden kara boru hattı ile Çorlu ilçesi Yenice Mahallesi Şerefli mevkisinde bulunan derin deniz deşarj tesisine gelecektir. Bu tesisten de 4 bin 500 metre uzaklığa derin deşarj edilecektir. Organize sanayi bölgelerinin atıksu arıtma tesislerinin sağlıklı bir şekilde çalışması ile arıtılan su, Ergene Nehrine akıtılmayarak, doğaya zarar verilmemiş olacaktır. Kara boru hattının uzunluğu 66 kilometredir. Deniz içinde 4 bin 500 metre uzaklıkta bulunan deşarj noktamız 47.5 metre derinliktedir" dedi.

        (HLD-MEF-Y)

        14.07.2017 11:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler