Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alan kişiler bisiklet ile ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Dünya uyuşturucu ile mücadele haftası kapsamında Kilis İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alan kişiler bisiklet ile ödüllendirildi.

        Halk Sağlığı Müdürlüğünde gerçekleştirilen ödül törenine Vali Yardımcısı Ertuğrul Avcı, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Turgay Happani, bazı kurum temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı. İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Turgay Happani, Uyuşturucu kullanımının insan sağlığı için ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, " Ölümlerin yanı sıra, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine, Madde ile ilintili suç ve kazaların ve enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açıyor. Madde kullanımı ya da madde bağımlılığının, öncelikle kişiyi ve yakın çevresini dolayısı ile toplumu ilgilendiren ve bu konuda büyük önem gösterilmesi gerekiyor. İlimize en yakın Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) bilgilerine erişmek isteyen kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan alo 191 uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattını arayabilirler" dedi. Törende konuşan Vali Yardımcısı Ertuğrul Avcı ise Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Uyuşturucu terörü ile mücadele herkesin milli görevidir" diye konuştu. Uyuşturucu ile mücadelenin tek tek toplumun bütün fertlerini ilgilendiren ve önlem alınmadığı takdirde gelecekte çok daha fazla toplumsal sorun olacağını vurgulayan Vali Yardımcısı Avcı, toplumun hiçbir kesiminin güvence altında olmadığını, tüm çocukların bağımlılık konusunda risk altında olduğunu vurgulayarak, önlem alınması gereken başlıca 2 temel kurumun aile ve okul olduğunu söyledi. Programın sonunda Kilis'te, uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alan Din görevlisi Ali Özbal, Tekye Mahallesi Muhtarı ve Kızılay İl Başkanı Mehmet Faruk Erdinç, Mıhali Mahallesi Muhtarı Mehmet Fazlı Zaptiyeoğlu, Polis Memuru Alper Binici ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Yılmaz'a özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet hediye edildi.

        (MAD-SD-Y)

        14.07.2017 13:06:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler