Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüplü vatandaşlar 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdi

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi şehit olan 249 kişiyi anmak için bisiklet turu düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı bisiklet turunda, vatandaşlar 15 Temmuz gecesi şehit olan 249 şehidin isimlerinin yazılı olduğu tişörtlerle pedal çevirerek, şehitleri andı.

        Eyüp Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçe sınırları içerisinde bisiklet turu düzenledi. Hain darbe girişimi gecesi şehit olan 249 kişinin isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyen yüzlerce vatandaş, 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdi. Eyüp Belediyesi Başkanlık binası önünden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın startı vermesiyle başlayan bisiklet turu sonrası , vatandaşlar 15 Temmuz Şehitliğine giderek dua etti. Sonrasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne giden gurup, hayatını kaybeden 249 şehidin isimlerini okuyarak anma gerçekleştirdi. Daha sonra ise Eyüp Sultan Cami Meydanına gelen bisikletli gurup burada da şehitler için dua etti.

        "249 şehidimizin isimleri her birinizin tişörtlerinde yazıyor"

        15 Temmuz şehitlerini anmak için çeşitli etkinlikler organize ettiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "249 şehidimizin isimleri her birinizin tişörtlerinde yazıyor. Her biriniz Tişörtünü giydiğiniz şehidimizin yerine bu gün buradasınız. Onun için pedal çevireceksiniz. Bu sembolik anlamda da olsa Türk gençliğinin, Türk milletinin geçmişine, şehitlerine sahip çıktığının önemli bir göstergesidir. Bundan dolayı sizlere tekrardan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Bugün 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdiğini belirten Elvide Taşkıran , "Eyüp Belediyesi önünden bisiklet turumuza başladık. 15 Temmuz çok anlamlı bizim için. Bu bisiklet turunda da onları temsil ettik. Çok gurur verici. Onlar için dua ettik" dedi.Ali Eyüpoğlu isimli genç ise "Bugün 15 Temmuz şehitleri için bisiklet turu yaptık. Eyüp'ten İstanbul Büyükşehir Belediyesine kadar. Şehitlikleri ziyaret ettik. Onlar için dua okuduk" şeklinde konuştu.

        (EK-EY-Y)

        14.07.2017 13:25:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler