Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Isparta'da bin 197 çalışana ihraç kararı

        Ferhat Kaya

        ISPARTA (İHA)- Isparta'da 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 374 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı bin 197 personel ihraç edildi, 352 kişi göreve iade edildi.

        Isparta Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklamaya göre, en çok ihracın yaşandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Kurum bünyesinde 414 çalışanın görevine son verildi. Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) de 329 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. 136 emniyet mensubu, 32 askeri personel, 3 kaymakam ve bir vali yardımcısı ile farklı kurumlardan 282 kişi ihraç edildi.

        113 emniyet mensubu hakkında soruşturma sürerken, SDÜ'de 107 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı. 140 Milli Eğitim, 57 SDÜ, 39 Emniyet Müdürlüğü çalışanı görevine iade edildi.

        (FK-SÇ-Y)

        14.07.2017 13:37:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler